Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Javult a megfertőződött egykori kapus állapota

Másfél hete számoltunk be róla, hogy megfertőződött a koronavírussal a törökök egykori kiváló kapusa, szerencsére végre biztató jelentések érkeztek az állapotáról…

Az aktuális hírek szerint végre kiengedték a kórházból Rüstü Recbert, a török válogatott egykori legendás kapusát, akit másfél héten keresztül ápoltak a koronavírus-fertőzéssel az egyik törökországi egészségügyi intézményben.

A pozitív hírről a volt kapus felesége, Isil Recber számolt be az Instagram-oldalán:

“Tizenegy kemény nap után Rüstüt kiengedték a kórházból. A férjem sportoló, nem cigizik és figyel magára, mégis megviselte a betegség. A dohányosok helyzete sokkal komplikáltabb.”

Egyes lapinformációk szerint Rüstü és felesége a közelmúltban tért haza a tengerentúlról, hazaérkezésüket követően pedig nem tartották be az ilyenkor szükségszerűen javasolt önkéntes házi karantént, így nem elég, hogy ők megfertőződhettek, de másoknak is továbbadhatták a koronavírust.

A törökök 2002-es vb-bronzérmes válogatottjának legendás kapusa karrierje fénykorában, 2003 és 2006 között a Barcelona kapuját is védhette, míg hazájában a nagyobb klubok közül a Fenerbahce és a Besiktas gólvonala előtt állhatott, visszavonulását 2012-ben jelentette be.