Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

43 évesen befejezte az egykori magyar válogatott játékos – HIVATALOS

Elérkezett az idő a visszavonulásra, 43 esztendős korában végleg szögre akasztotta stoplist az egykori 29-szeres magyar válogatott csatár…

A fenti találatot nem más, mint Kenesei Krisztián szerezte 1999-ben az UEFA-kupa első fordulójában, melyen az MTK csapata “Kenő” duplájával diadalmaskodott 2-0-ra a Fenerbahce vendégeként, és ezt a gólt a török válogatottal későbbi vb-bronzérmes Rüstü Recber szenvedte el.

A pályafutását 43 évesen befejező Kenesei 1993-ban az MTK színeiben mutatkozott be az NB I-ben. A fővárosi kék-fehérek alkalmazásában 1997-ben és 1999-ben is magyar bajnok lett. Később a Zalaegerszeg színeiben 2002-ben NB I-es elsőséget, 2003-ban gólkirályi címet ünnepelhetett. Pályafutása során tíz különböző csapat alkalmazásában fordult meg, légiósként a kínai Peking Gouan és az olasz alacsonyabb osztályú Avellino sorait erősítette.

Miután az NB I-től elbúcsúzott, megfordult a harmadosztályú III. Kerületben, az elmúlt években pedig a megyei bajnokságban szereplő Komárom futballistája volt.

Kenesei a magyar válogatottbeli 29 fellépésén kilencszer volt eredményes 2000 és 2005 között.

Saját pályafutását a Nemzeti Sport kérésére a következő szavakkal summázta:

“Nyilván furcsán nézne ki, ha azt mondanám, büszke vagyok magamra, de azt hiszem, rendben volt ez a pályafutás. Mindegyik csapatom, mindegyik idény élményt jelentett, a megye egyben is úgy készültem, mintha még mindig az NB I-ben játszanék.”