Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amerikában kaphat edzői állást a manchesteri legenda

Már két jelöltről is tudunk, akik esélyesek az FC Cincinnati edzői posztjára – közülük az egyik neve azonban különösen jól cseng a futballvilágban.

Már talán el is felejtettük, hogy a Manchester United színeiben három bajnoki címig és BL-győzelemig jutott egy holland védő, aki nem csak a kopasz fejével emelkedett ki a pályán. A Lazio, az AC Milan és az Ajax is az állomáshelyei közé tartozott Jaap Stamnak, aki karrierje befejeztével edzősködni kezdett.

A holland Zwolle mellett az Ajaxnál pallérozódott – asszisztensként, illetve az utánpótlásban is dolgozott. 2016-ban próbálta ki magát a Readingnél, ahol közel két szezont húzott le; majd ismét a Zwolle és a Feyenoord kispadja következett. A Zwollénál egy bizonyos Gerard Nijkamp adta meg neki a lehetőséget – ez az úriember pedig most az amerikai FC Cincinnati General Managere.

Ezért sem meglepő, hogy a The Athletic információi szerint Stam az egyik jelölt a frissen alapított MLS-klub kispadjára – az amerikai Dominic Kinnear mellett. Ron Jans még februárban távozott a klubtól, azóta Yoann Damet helyettesítette. Az MLS jelenleg szünetel – a többi ország ligáival együtt – a koronavírus járvány miatt, így a klub vezetéséven lesz ideje válogatni a jelöltek között.