Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “A klub morálisan és gazdaságilag a csőd szélén áll!”

Igen kemény kritikát fogalmazott meg az FC Barcelonánál az elnöki székre pályázó Victor Font a jelenlegi klubvezetés munkájával kapcsolatban!

A sokak szerint már most Josep Maria Bartomeu legnagyobb kihívójának számító üzletember, aki a Katalóniában népszerű Sí al Futur nevű platformot is tulajdonolja, nyílt levélben fogalmazta meg gondolatait.

“A nulláról kell kezdenünk. A sportsikerek ellenére, a klub morálisan és gazdaságilag a csőd közelébe jutott. Számos példát hozhatnék arra, hogy mennyire fenntarthatatlan a jelenlegi modell: Kiindulva az átláthatóság hiányából, vagy éppen abból, hogy a jelenlegi vezetőségben nem látni azt az úgynevezett éhséget, hogy nagyobb és nagyobb bevételeket generáljanak.” – Idézik a katalán sajtóban Font levelének leghangzatosabb sorait.

Victor Font megemlítette azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tartja megoldhatónak, mi több elfogathatónak sem, hogy azonnali választásokat tartsanak, ám a legutóbb botrány is rávilágított arra, hogy a vezetőségben elkerülhetetlen a vérfrissítés.

A levél zárásaként telejóskörű tájékoztatást kér Bartomue elnök úrtól a klub helyzetét illetően, és kiemeli, hogy ‘a Barcának egy sikeréhes, kreatív és merész vezetőségre lenne szüksége, mint a nagy Johan Cruyff idején’.

Ismerve a barcelonai visszhangokat, vélhetően sok szimpatizánsnál bizony célba érhetett Victor Font levele.