Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: zárkóznak a nagyok – KÖRKÉP

A húsvéti hosszú hétvége alatt sem állt meg az élet az Európában egyedüliként zajló fehérorosz bajnokságban (Visejsaja Liha), péntektől hétfőig immár a negyedik forduló mérkőzéseit bonyolították le a 2020-as évadban…

Ugyan a koronavírus-járvány egyre inkább terjed Fehéroroszországban is, és az emberek kerülik a társasági eseményeket, így az aktuális forduló mérkőzésein jelentősen csökkent az eddig megszokott néző szám: több mérkőzésen is csak 2-300-an voltak jelen, egymástól biztonságos távolságban. A kormány döntése értelmében továbbra is folytatni kell a bajnokságot, így a csapatok ezen a hétvégén  is pályára léptek.

A két legnagyobb esélyes közül a rekordbajnok BATE Boriszov két veresége után immár második győzelmét aratta egy fölényes, idegenbeli siker jóvoltából, míg a címvédő Dinamo Breszt a múlt hétvégi fiaskóját köszörülte ki hazai környezetben begyűjtött három pontjával. Így mindketten a mérsékelt szezonkezdés után megkezdték a felzárkózást, a Dinamo negyedik, a BATE pedig hetedik.

A húsvéti forduló rangadóján a Zogyino két második félidei találattal 2-0-ra felülmúlta az eddig hibátlan Energetik-BGU csapatát, így 9 ponttal beérte őket a tabella élén. Így egyre jobban összerázódott az élmezőny, négy forduló után már nincs veretlen csapat az első osztályban.

 

 

A 4. forduló eredményei

Nyeman Grodno-Belsina 1-1
Szluck-Vityebszk 1-1
Zogyino-Energetik-BGU 2-0
Gorodeja-Dinamo Minszk 1-0
FC Minszk-BATE Boriszov 0-3
Szmolevicsi-Sahtar Szoligorszk 0-0
Dinamo Breszt-Iszlok Minszk 3-1
Szlavija Mozir-Ruk Breszt 0-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)