Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nézők nélküli folytatás 2020-ban

Európában kétségkívül eddig Olaszországban okozta a legsúlyosabb károkat a koronavírus-járvány, és továbbra is jelentős bizonytalanság övezi, hogy vajon mi lesz az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as szezonjának a sorsa…

A minap beszámoltunk róla, hogy a tervek szerint a május 3-ig meghosszabbított hatósági karantén feloldását követően május 4-én újra csoportos edzésbe állhatnak a Serie A-s csapatok labdarúgói. Ezt követően nagyjából 3-4 hét tréningezést követően a május 30-31-i hétvégén indulhat újra a bajnokság, melynek folytatásában három naponta játszanának mérkőzéseket, így a záró fordulóra július 12-én kerülhetne sor.

Azóta további információk láttak napvilágot, s a Sport Mediaset a kormányhoz közeli értesüléseire hivatkozva azt állítja, a Serie A folytatásában a 2020-as naptári esztendő hátralévő részében már kizárólag zárt kapus mérkőzéseket fognak rendezni egészségügyi okokból. Ha a járvány enyhülne is, jelentősebb tömegrendezvényeket bizonyára még hónapokig biztosan nem tarthatnak az országból biztonsági okok miatt.

A Serie A aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Az olasz első osztályban eddig 16 játékos betegedett meg a vírussal: a Sampdoria hét betege mellett eddig a Juventus és a Fiorentina csapatából három-három, míg az AC Milan és a Hellas Verona keretéből egy-egy fertőzöttet diagnosztizáltak. A nagy részük már felépült a vírusból, de például a Juventus sztárja másodszor fertőződött meg a vírussal, annak ellenére, hogy már letöltötte a karantént, és megbetegedése óta negatív tesztet is produkált.

Másfél hónap alatt már több, mint 156 ezer pozitív tesztet végeztek az országban, és 19 889-en vesztették életüket a vírussal összefüggésben.