Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szomorú évforduló Olaszországban

Ha nem lenne elég a koronavírus-járvány által okozott sebek mostanság Olaszországnak, akkor április 14-én a labdarúgó-társadalomnak még inkább feketébe kell borulnia, immár nyolc esztendeje…

2012-ben ezen a napon ugyanis a Pescara-Livorno olasz másodosztályú (Serie B) mérkőzés 31. percében a vendégek középpályása, Piermario Morosini váratlanul összeesett, és a szívrohamot szenvedett játékost már hiába próbálták újraéleszteni. A 25 esztendős középpályás mielőtt a kórházba értek volna vele, elhunyt.

A korosztályos válogatottságig jutó néhai labdarúgó az Atalanta akadémiáján kezdte pályafutását, 2005-ben az Udinese színeiben mutatkozott be a Serie A-ban. 2007-től 2009-ig 66 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályú Vicenza alkalmazásában, majd a Friuliani visszavásárolta játékjogát, hogy a több játéklehetőség reményében folyamatosan alacsonyabb osztályú csapatokban játszhasson. 2009-től egészen haláláig a Reggina, a Padova, a Vicenza és a Livorno csapataiban fordult még meg kölcsönben.

Halála évfordulójának napján valamennyi korábbi csapata és az olasz sportmédia megemlékezett róla. Fájdalmas halálának szomorú emlékét a komplett olasz sportélet őrzi.

További olasz másodosztállyal kapcsolatos hírekért, naprakész információkért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!