Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: “A Barcánál először őrültnek gondoltak!”

Hivatalosan július 1-jétől Matheus Fernandes az FC Barcelona labdarúgója lesz. A Palmeireas sportigazgatójának legutóbbi nyilatkozatából azonban kiderült, hogy a Barcát sokáig nem feltétlenül mozgatta meg a 21 esztendős középpályás szerződtetése.

A Sao Paulo-i klub átigazolásokért is felelős vezetője, Alexandre Mattos érdekes részleteket árult el a két klub közötti egyeztetésekről.

“2019 októberében felhívtam Andre Curry-t (A Barca vezető brazíliai  megfigyelője – a szerk.), és a figyelmükbe ajánlottam Fernandest. Kértem Andrét, beszéljen a Barca sportigazgatójával, hogy szeretnék mutatni nekik egy játékost.” – Idézi a Fox Sports a sportvezetőt.

“Curry biztosa azt gondolta, Dudu-t ajánlom ennyire. Éric Abidal végül eljött hozzánk, és tudom, hogy először őrültnek gondolt, hiszen a tartalékok edzésre mentünk. Mondtam, hogy figyelje a 35-ös számú játékost, erre ő: ‘El akarsz adni nekünk egy olyan futballistát aki nálatok csupán a tartalékoknál játszik, nálunk pedig egészen biztos, hogy nem játszana sokat?’ – Így Alexandre Mattos.

Most már tudjuk, hogy 2019 októbere óta a Barcát egyre inkább elkezdte érdekelni az ‘őrült üzlet’, egyre többször figyelték Fernandest, aki végül a nyártól lehetőséget kap majd, hogy rácáfoljon Éric Abidal első benyomására is.