Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa kedves emléket osztott meg Messiről

Lionel Messi sportolói és emberi nagyságával kapcsolatban naponta jelennek meg történetek, ezúttal az ugyancsak Spanyolországban játszó argentin honfitársa anekdotázott a hatszoros Aranylabdás csillagról…

A spanyol bajnokság (La Liga) kényszerszünete alatt az előkelő, ötödik helyen tanyázó Getafe argentin cserekapusa, Leandro Chichizola egy másfél évtizeddel ezelőtti történetet elevenített fel a Barcelona klasszisáról, Lionel Messiről:

“A River Plate utánpótlásához tartoztam, és az argentin válogatott Peru ellen játszott a Monumentalban. A mérkőzés vége után a lefele sétáló Messihez odafutottam és elkértem a mezt tőle, elsőre nem hallotta meg, de aztán visszafordult és odaadta. Valaki rögtön kivette a kezemből, de Messi rászólt, hogy én kértem először. Tisztán emlékszem minden pillanatra, nincs aláírva, de hatalmas becsben tartom otthon. Legutóbb amikor a Barca ellen játszottunk, meséltem neki a sztorit, kellemes emlék.”

A 30 éves argentin hálóőr a River Plate után Olaszországban védett, 2017 óta pedig Spanyolországban légióskodik, a Las Palmasban eltöltött idény után két éve került a Getaféhoz, argentin válogatott még nem volt, így Messivel egyelőre kizárólag ellenfélként találkozhat a spanyol bajnokikon.