Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkezdte a katonai szolgálatot a Spurs sztárja

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Tottenham kiválósága a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet a számára kötelező sorkatonai szolgálat abszolválásával tölti…

A Dél-koreai sajtó megerősítette, hogy a Tottenham sztárjátékosa, Son Heung Min a hétfői napon megkezdte a háromhetes sorkatonai szolgálat teljesítését.

A Koreai Köztársaságban a mai napig kötelező a sorkatonai szolgálat letöltése, ez alól pedig bizony még a Premier League sztárfocistája sem lehet kivétel. Minden, 19. életévét betöltő dél-koreai férfit behívnak a toborzóirodákba, hogy felmérjék alkalmasságát. A felmérések alapján alkalmassági kategóriákba sorolják a behívottakat, a katonai szolgálat időtartama alapesetben 21-24 hónap. Azonban Dél-Korea válogatottja a 2018-as Ázsiai Játékok megnyerésével olimpiai indulást szerzett magának, és abban a jutalomban részesült, hogy a kétéves időtartam helyett egy rövidített, csupán négyhetes katonai szolgálatot kell teljesíteniük a játékosoknak.

Son két héttel ezelőtt utazott haza Angliából, a kéthetes karantén letöltését követően jelentkezhetett szolgálatra a Csedzsu-szigetnél állomásozó tengerészgyalogságnál.

A kiváló csatár a tervek szerint május közepén térhet vissza Londonba, addig viszont korántsem várnak rá könnyű feladatok, hiszen a beszámolók szerint az állandó könnygázas kiképzés és az égő épületből való menekítés mellett a „hab a tortán” a kiképzés végén egy 30 km-es séta, melyen a katonáknak egy 40 kg-os táskát kell cipelniük végig, így javítva a kitartásukon.