Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: nincs megállás, zárkózik a BATE – KÖRKÉP

A koronavírus-járvány ellenére az Európában egyedüliként zajló fehérorosz bajnokság szereplő továbbra is kitartanak. Ugyan az országban is terjed a járvány, az előírások szerint a csapatoknak játszaniuk kell, nézők is vannak, a bajnokság pedig eszméletlenül kiegyenlített…

Péntektől vasárnapig már a hatodik fordulót bonyolították le a márciusban elrajtolt, 2020-as fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) küzdelmeinek. Az országban továbbra sincs megállás, noha már több mint 10 ezer megbetegedést regisztráltak a koronavírus-járványban. A futball tovább folytatódik, és bár voltak mérkőzések, melyeken csak pár százan lézengtek, a címvédő hazai fellépésére azért 1500-an csak összeverődtek a vírusveszély ellenére.

A tabellát továbbra is a Szluck csapata vezeti, miután egy fordulatos mérkőzésen a duplázó nigériai támadó, Umar 88. percben szerzett góljával tartotta otthon a három pontot. Őket egyetlen pont hátrányból követi a biztos hazai győzelmet arató fővárosi Iszlok Minszk.

Egyre jobban kezd magára találni a rekordbajnok BATE Boriszov együttese, amely az utolsó húsz percen belül szerzett két találattal múlta felül a sorozatban három 1-0-s győzelmet számláló Gorodeját. A BATE négy fordulón belüli harmadik sikerével feledtette a mérsékelt rajtot, és üldözi közvetlen élmezőnyt.

Tovább folytatódott viszont a tavalyi győztes Dinamo Breszt gyengélkedése, amely a mezőnyfölénye ellenére saját közönsége előtt kapitulált a Sahtar Szoligorszk elleni szombat esti, 26 (!) kaput eltaláló lövést hozó rangadón. A címvédő négy fordulón belüli harmadik vereségével így a rendkívül kiélezett mezőnyben visszacsúszott a legutolsó bennmaradó helyre.

 

 

A 6. forduló eredményei

Szmolevicsi-Dinamo Minszk 1-3
Nyeman Grodno-Energetik-BGU 3-0
Szlavija Mozir-FC Minszk 1-3
Gorodeja-BATE Boriszov 0-2
Dinamo Breszt-Sahtar Szoligorszk 0-2
Szluck-Belsina 3-2
Zogyino-Ruk Breszt 0-0
Iszlok Minszk-Vityebszk 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)