Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Amint folytatódik a bajnokság életbe léphet egy jelentős váltózás

A Premier League menedzserek egyik legalapvetőbb szabályon változtatnának a koronavírus miatt. Öt csere lehetőséget szeretnének a mérkőzésen.

A módosításokra azért van szükség, mert hosszú leállás után két hónap alatt kell befejezni a bajnokságot, illetve a kényszerszünet alatt a játékosok csak otthon egyénileg készülhettek. Ráadásul a következő szezon előtti felkészülés is jelentősen lerövidül.

Sokan attól tartanak, hogy a jelenlegi szabályokkal sok csapat nem tudná 11 emberrel befejezni a találkozókat, a sok sérülés miatt. Plusz cseréket a vezetőedzők nem taktikai csereként használnák fel, így próbálnák csökkenteni a játékosok terhelését.

A játékosok egy része a 2020/21-es szezon után is rövidebb pihenőre számíthat, hiszen 2021 nyarán Európa Bajnokságot rendeznek és még ott van a 2022-es téli Világbajnokság is. Továbbá a nemzetközi kupában érdekelt csapatok (BL: Manchester City, Chelsea, EL: Wolverhampton, Manchester United) akik még plusz mérkőzések várnak. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga küzdelmei is a nyolcaddöntőben szakadt meg.