Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Beszüntették az első topbajnokságot – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően, a keddi ülést követően a francia miniszterelnök bejelentést tett a francia bajnokság (Ligue 1) 2019-2020-as szezonjával kapcsolatban…

A francia sajtóértesülésekkel összhangban, Édouard Philippe miniszterelnök szeptemberig minden sporteseményt törölt Franciaországban a koronavírus-járvány miatt, ezzel együtt az első-, és másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2019-2020-as szezonja is befejezettnek tekinthető. A jelenlegi tervek szerint a futball szeptemberben, a következő szezonnal indulhat újra Franciaországban.

Egyúttal az ország lezárását május 11-ig meghosszabbították, és további korlátozások lesznek érvényben egész nyáron. Korábban a klubok még abban reménykedtek, hogy május közepén újrakezdhetik az edzéseket, és folytatódhat a bajnokság, most már bebizonyosodott, hogy hiába.

Az RMC Sport beszámolói szerint a bajnoki címről, a kiesők, ill. a feljutók kilétéről, valamint a nemzetközi kupaindulók sorsáról később születhet döntés.

A Ligue 1 tabelláját 28 forduló után a címvédő PSG 12 pontos előnnyel vezette az Olympique de Marseille előtt, a BL-selejtezőt érő harmadik helyen pedig a Rennes egy ponttal előzte meg a Lille-t a lefújás pillanatában.