Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Heti kétszer tesztelik majd a PL-játékosokat

Angliában mindenki biztos benne, hogy hamarosan újraindulhat a bajnokság. Az már korábban eldőlt, hogy ha elindul csak zárt kapus mérkőzések lesznek.


Most újabb óvintézkedésről határoztak a liga vezetői. Minden játékost hetente kétszer fognak tesztelni koronavírusra, illetve naponta egyszer mérik a testhőmérsékletüket.

A bajnokságból 9 forduló van hátra, tehát minden játékoson 18 tesztet fognak elvégezni. Csak 20 fős keretekkel számolva is 360 darab tesztre lesz szüksége egy csapatnak és akkor még nem tesztelték a stábot. A bajnokság vezetői a játékosok és szakmai stábok tesztelésével együtt, összesen mintegy 10000 teszttel számolnak erre a kilenc fordulóra.

Nagy-Britanniában igazolták a világon negyedik legtöbb koronavírusos megbetegedést és már majdnem 10000 vesztették az életüket a vírus miatt. Az Egyesült Királyságban 350 ezer tesztet végeztek el. Ennek tükrében vajon érdemes kockáztatni a sportolók és a személyzet egészségét azzal, hogy a világ egyik fertőzöttebb országában újra indítanak egy látszólag lefutott bajnokságot?