Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: kihirdették a végeredményt – HIVATALOS

A korábbi terveknek megfelelően, a francia bajnokságot szervező liga (LFP) a csütörtök esti órákban hivatalos honlapján kihirdette a félbeszakadt 2019-2020-as idény végeredményét…

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia kormány döntése értelmében a francia bajnokság (Ligue 1) 2019-2020-as idényét törölték, mivel augusztusig még zárt kapuk mellett sem lehet sportesemények rendezni Franciaországban.

A rendkívüli ülésen meghatározottak szerint a bajnokságot 12 pont előnnyel vezető Paris Saint-Germain csapatát elismerték a 2019-2020-as idény bajnokának, míg a mezőny utolsó két helyén álló Amiens és Toulouse kiesett a másodosztályba, ahonnan az első két helyen álló Lorient és Lens csatlakozik a Ligue 1 következő szezonjának mezőnyéhez. Változás viszont, hogy az eredeti versenykiírással ellentétben a 18. helyezett Nimes csapatának nem kell osztályozót játszania a bennmaradásért a Ligue 2 harmadik helyezettjével, az AC Ajaccio ellen, hanem megőrízte élvonalbeli tagságát.

Mivel a PSG és a Strasbourg eggyel kevesebb (27) meccset játszott le, mint a többi csapat (28), az LFP a bajnokság végeredményét az egy mérkőzésen szerzett átlagpontszám alapján határozta meg. Amennyiben holtverseny alakult ki, úgy az egymás elleni eredmény döntött. A döntést a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) is jóváhagyta, így az hivatalosnak tekinthető.

A Neymar és Mbappé fémjelezte fővárosiak sorozatban harmadszor, összességében kilencedik alkalommal lettek bajnoki aranyérmesek. Hivatalos döntés egyelőre nem született a nemzetközi kupaindulókról, de vélhetően a PSG mellett a második helyezett Olympique de Marseille és a harmadik Rennes indulhat a BL-ben, míg az El-ben a Lille OSC, a Nice és a Reims vehet részt, tehát a hetedik helyezett Olympique Lyon lemarad a nemzetközi porondról. Didier Quillot, az LFP ügyvezető igazgatója elmondta, május 25-ig nevezik meg hivatalosan az UEFA-nak a francia kupainduló csapatok nevét.

A bajnokság végeredménye:

(Tabella: eredmenyek.com)