Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: bajnok lehet a PSG – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a francia kormány döntése értelmében a francia bajnokság (Ligue 1) 2019-2020-as idényét törölték, azonban jó eséllyel bajnokot hirdethetnek, valamint kiesők és feljutók is lesznek…

A L’Équipe legfrissebb beszámolója szerint a francia első és másodosztályt szervező LFP tagjai megállapodtak abban, hogy a bajnokságot 12 ponttal, toronymagasan vezető Paris Saint-Germain csapatát ismerjék el a 2019–2020-as idény bajnokaként. A liga vezetősége ezt a javaslatát a szövetség elé fogja tárni, akik majd végleges döntést hoznak.

A rendkívüli ülésen meghatározottak szerint továbbá az LFP javasolni fogja, hogy a bajnokság utolsó két helyén álló Amiens és Toulouse essen ki a másodosztályba, ahonnan az első két helyen álló Lorient és Lens csatlakozhat a Ligue 1 következő szezonjának mezőnyéhez. Változás viszont, hogy az eredeti versenykiírással ellentétben a 18. helyezett Nimes csapatának nem kell osztályozót játszania a bennmaradásért a Ligue 2 harmadik helyezettjével, az AC Ajaccio ellen, hanem megőrzi élvonalbeli tagságát.

A francia lapok szerint akár napokon belül hivatalos döntés születhet a bajnokról, valamint a kiesőkről és a feljutókról Franciaországban.

A francia bajnokság aktuális állása (végeredménye?):

(Tabella: eredmenyek.com)