Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: még mindig Ibra sorsa a téma

A sokat átkozott koronavírus-járvány miatt eddig nem egészen úgy sikerült Zlatan Ibrahimovic olaszországi, pontosabban milánói visszatérése, ahogy azt a közvélemény, vagy maga a svéd csatár remélte. És a helyzet csak egyre fokozódik.

A 38 esztendős Ibrahimovic januárban érkezett a Milanhoz, amellyel immár másodízben próbál meg sikeres lenni, egy korábbi bajnoki címet követően. A balkáni származású világsztár tíz tétmeccsen négyszer volt eredményes a piros-feketék mezében.

Ibra újbóli megszerzésének legfőbb mozgatórugója a vezetőségből Zvonimir Boban és Paolo Maldini voltak. Csakhogy a két szakember kapcsolata igencsak megromlott Ivan Gazidis-szal. A fifikás sportvezető ugyanis a két korábbi játékos tudta nélkül döntött más fontos kérdésekben. Boban ezután már le is lépett a Milantól, míg Maldini idényvégi távozása is szinte borítékolható.

Az olasz lapok és szakértők szerint továbbra is inkább az önfejű Gazidis-en múlik Ibrahimovic jövője, nem is igazán a veterán csatáron. Állítólag a dél-afrikai klubelnök még nem igazán biztos benne, hogy megéri-e számukra a nevezett játékos marasztalása.

Jelen állás szerint Ibrahimovic szerződése a szezon végén lejár a Milannál, ám van lehetőség további egy szezonos maradásra, kölcsönös elégedettség esetén.