Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a La Liga folytatásának menetrendje!

A hétfői napon a spanyol bajnokság (La Liga) vezetősége hivatalos közleményt adott ki a szezon újrakezdési terveit illetően…

Ahogy korábban a spanyol miniszterelnök fogalmazott, a félbemaradt 2019-2020-as idény várhatóan június 5-én vagy 12-én indulhat újra. Az első-, és másodosztályú klubok ettől a héttől kezdve nyithatták meg edzőkomplexumaikat, egyelőre kizárólag elkülönített, egyéni tréningezések részére, várhatóan május 18-tól lehet kiscsoportokban edzeni, és június elejétől már közös foglalkozásokra kerülhet sor.

A La Liga elnöke, Javier Tebas a következő kijelentést tette:

“Ez a krízis mindannyiunkra jelentős hatást gyakorol. A futball visszatérése azt jelzi, hogy a társadalom ismét a normális működés felé halad. Így visszatérhet az élet egy olyan eleme is, amelyet Spanyolországban és világszerte is ismernek és szeretnek. Az emberek egészsége mindennél fontosabb, ezért kialakítottunk egy protokollt, amelynek segítségével mindenki egészségét megőrizhetjük a La Liga újraindulása mellett. Hasonló körülményekkel még nem találkoztunk korábban, de reméljük, hogy júniusban újrakezdhetjük a játékot, és befejezhetjük a 2019–2020-as idényt.”

27 forduló után a La Liga félbeszakított, 2019-2020-as idényét a Barcelona két pont előnnyel vezeti a Real Madrid előtt, a bajnokság harmadik helyén pedig a Sevilla tanyázik.