Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb európai bajnokság veszi kezdetét a hétvégén

A szombati napon Fehéroroszország mellett újabb országban veszi kezdetét a labdarúgóélet, hiszen a tervezettnél ugyan másfél hónappal később, de elrajtol a tavaszi-őszi rendszerű Feröer-szigeteki bajnokság 2020-as kiírása…

Az 50 ezres lakosságú szigetcsoport 2020-as bajnoki idénye zárt kapuk mögött kezdődik el a koronavírus-járvány miatt, és a tíz csapat küzdelmei a szokásosnál nagyobb figyelemre számíthatnak. A szigeteken még nem regisztráltak halálos áldozatot a járványban, és az edzések már egy hónappal a rajt előtt megkezdődtek.

A feröeri bajnokság 10 csapata három teljes kört játszik egymással, azaz 27 fordulót követően hirdetnek bajnokot. A címvédő (Klaksvíkar Ítróttarfelag) csapata tavaly két évtized után ünnepelhetett újra bajnoki címet, amely a 18. elsősége volt az országban. A végső győztes a táblázaton mindössze három ponttal előzte meg a tórshavni B36 együttesét, a szakértők szerint idén is kettejük csatározására lehet számítani. A szintén fővárosi, 23 címével rekordbajnoknak számító HB (Havnar Bóltfelag) csapata ugyancsak feljebb vágyna a tavalyi negyedik helyről.

Az előző szezon gólkirálya hét szezonon belül ötödik (!) alkalommal az NSÍ legendája, Klæmint Olsen volt egyéni csúcsot jelentő 26 találattal. A 2007 óta a felnőttek közt játszó, még mindig csak 29 esztendős feröeri gólfelelős a válogatottban is eredményes volt a spanyolok elleni Eb-selejtezőn, és klubcsapata tavalyi El-selejtezőjében mesterhármast szerzett a skót Hibernian ellen. Pályafutása során egészen elképesztő mérleggel rendelkezik, hiszen 297 tétmeccs alatt 188 gólt szállított klubja színeiben.

“Külföldi csatornák is érdeklődtek a közvetítési jogok felől, remek ligánk van sok svéd, norvég, dán és szerb labdarúgóval, úgyhogy jó meccseket láthatnak a nézőkHa kiderül, hogy fertőzött játékos van egy csapatban, vannak beiktatott szünetek a bajnokságban, így ezeket kihasználhatjuk erre a célra is”

 jelentette ki Roin Schroter, a szövetség versenybizottságának az elnöke.

Az 1. forduló párosításai:

HB Tórshavn-EB Streymur
NSÍ Runavík-TB Tvoroyri
Skála Ítrottafelag-ÍF Fuglafjordur
KÍ Klaksvík-B36 Tórshavn
AB Bóltfelag-Vikingur