Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kicsit jobban megismerhettük a Dortmund fiatal játékosát

Gio Reyna lehet a következő amerikai sztárja az európai futballnak. Ezt így gondolják a klubjánál is, hiszen most hosszabbították meg a szerződését 2023-ig.

Reyna januárban debütálhatott a Dortmund első csapatában, a Német kupában már első gólját is megszerezte. A klubnál mindenki úgy gondolja fényes jövő állhat az ifjú amerikai játékos előtt.

Most az Athletic-nek adott interjújában beszélt többek között arról is, mit jelenet neki és más fiatal amerikai srácoknak Pulisic Chelsea-be szerződése, illetve, hogy miért igazolt Dortmundba.

„Nem csak számomra, de minden amerikainak megnyitotta az ajtókat Európába. Miatta sok amerikai fiatal játékos jött Európába, hogy felépítse a karrierjét. Ő az első, akinek ez sikerült. Ő miatta hittük el, hogy ez sikerülhet.”

Mikor Európába igazolt Reynának az volt a legfontosabb, hogy elég játékidőt kapjon. Ez volt az oka, hogy a Dortmundot választotta, hiszen itt nem félnek bedobni a mély vízbe a fiatalokat.

„Tudtam, hogy nem én leszek a legnagyobb név Dortmundban, szemben más Bundesliga csapatokhoz képest. De bíztam magamban, hogy ha elég keményen dolgozok és edzek, eljuthatok az első csapatig és megszilárdíthatom a helyem. Úgy gondolom most jó úton vagyok efelé.”

Reyna elárulta, hogy nagyon sokat segített neki a beilleszkedésben Jadon Sancho és Erling Haaland. Az angol jó tanácsokkal is ellátja. „Azt mondta nekem, lesznek hullámvölgyeim és ha úgy érzem, hogy játszanom kellene, de nem kerülök be a csapatba, edzésen mutassam meg az edzőnek, hogy készen állok.”

Reyna nagyon szerencsés hiszen mindössze 17 évesen elmondhatja magáról, az edzője volt Patrick Vieira, vagy egy klubban futballozhatott olyan legendákkal, mint David Villa, Andrea Pirlo és Frank Lampard. Reyna a New York City FC akadémiáján pallérozódott, amikor ezek a játékosok a felnőtt csapat tagjai voltak. Azért a mostani csapattársakra sem lehet panasza.

Persze nem ment zökkenő mentesen az átállás, erről is beszélt az utánpótlás válogatott játékos.
„Mindent tökéletesen akartam csinálni már elsőre. A legtöbbet a védekező játékomon kellett javítani. Itt sokkal több taktikai elem van mint New Yorkban. Ott 10-est játszottam, szabadon játszhattam a pálya bármely részén.”

Reméljük Reyna be tudja futni a neki jósolt pályafutását és nem jár úgy mint egy korábbi amerikai üdvöske, Landon Donovan.