Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradona vagy Messi? Az aranylabdás válaszolt!

Az argentin labdarúgás kapcsán szinte elkerülhetetlen, hogy ne akarnák összehasonlítani egymással minden idők talán két legjobbját, Diego Maradonát és Lionel Messit, nem kerülhette el a kérdést az olaszok világbajnok csapatkapitánya sem…

A 2006-ban világbajnok és Aranylabdás egykori kitűnő hátvéd, Fabio Cannavaro fejéhez a minap a Sky Sports-nak adott interjújában szegezték a kérdést, hogy mi a véleménye a két argentin zseniről, ő pedig határozott állást foglalt:

Lionel Messi zseniális játékos és nem véletlen a mostani generáció számára ő a legjobb. Ugyanakkor Diego Maradona egy másik korszakban tudott zseni lenni, szétrúgták őt, és mégis mindig kemény maradt, én őt tartom a legjobbnak. Hét éven át minden egyes meccsét láttam Nápolyban. Ő nem egy a legjobbak közül, hanem a legjobb.”

Két különböző korszak játékosait mindig csalóka egy síkba helyezni, de az biztos, hogy mindketten a saját időszakuk kiemelkedő klasszisai voltak. Messi kétségkívül több éven át tudott a csúcson lenni, Maradona viszont nyert világbajnokságot és több különböző csapatban tudta bizonyítani klasszisát.