Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: mindannyian nyomás alatt vagyunk, de jó döntés született – Streich

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő SC Freiburg vezetőedzője, Christian Streich úgy véli, a Német Labdarúgóliga jól döntött akkor, amikor bejelentette a Bundesliga zárt kapus újraindítását.

Az 54 esztendős tréner szerint a megfelelő óvintézkedések betartásával a bajnoki idény zavartalanul lejátszható.

„A koncepciót rendkívül jól lekommunikálták, az utasítások kemények és ellenállóak. Ellenkező esetben szóba sem jöhetne a Bundesliga folytatása május közepén. Meg vagyok győződve arról, hogy a helyes döntés született” – nyilatkozta Streich a Sky Germany újságíróinak.

„Két busszal fogunk utazni. A helyiségekben csak bizonyos számú ember tartózkodhat, a szauna és a wellness részleg pedig zárva marad. Ráadásul hetente kétszer tesztelünk minden érintettet. Sok előírást be kell tartanunk, amelyek a magunk és mások védelmére szolgálnak.”

Streich szerint a nézők nélküli találkozóknak még előnyük is lehet:

„A játékosok az üres lelátók ellenére is képesek lesznek a legmagasabb szinten teljesíteni. A kontratámadások során nem lesz hallható a szurkolói moraj, ugyanakkor ahhoz is hozzá kell szoknunk, hogy hallatszani fog, ahogyan egymással beszélünk. A játékosokhoz nem kell kiabálnom, csendben is elláthatom őket utasításokkal” – fejtette ki a közönség-kedvenc szakember.

A Bundesliga szombat délután tér vissza, a nyolcadik helyen álló Freiburg az RB Leipzig vendége lesz.