Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Középpályásokat cserélhet a Chelsea és a Juventus – sajtóhír

Megalapozott olasz sajtóértesülések szerint az eddig a Barcelonával összeboronált középpályást a Juventus a Chelsea-hez küldené egy régi kiszemeltért cserébe…

Az olasz transzferguru, Gianluca Di Marzio is megerősítette, hogy a Juventus és a Chelsea két középpályása megcserélésén dolgozik. Az ügylet értelmében a torinóiak az eladásra szánt Miralem Pjanic játékjogát küldenék a “Kékekhez”, a londoniak pedig Maurizio Sarri korábbi karmesterét, Jorginhót adnák cserébe.

A 30 éves bosnyák válogatott védekező középpályás posztján a világ legjobbjai közé tartozik, azonban a torinóiaknál egyre többet lehet hallani róla, hogy már nem érinthetetlen, noha továbbra is alapembernek számít. Maurizio Sarri kezei alatt az aktuális szezonban 32 tétmérkőzésen lépett pályára, ezalatt három gólt szerzett és négy asszisztot osztott ki. Pjanic negyedik éve szolgálja az “Öreg Hölgyet”, összesen 167 mérkőzésen viselte a klub szerelését, légiós karrierje során korábban az AS Roma és az Olympique Lyon alkalmazásában állt.

A két évvel fiatalabb Jorginho pályafutása eddigi szakaszában már a Hellas Verona, a Napoli és a Chelsea együttesében is együtt dolgozott a Juventus mostani mesterével, és Sarri kezei alatt mindenhol alapembernek bizonyult. A brazil származású karmester korábban négy és fél szezon alat 160 pályára lépést vállalt a nápolyiak alkalmazásában, két évvel ezelőtt a “Kékek” 50+7 millió euró fontért cserébe csaptak le szolgálataira. A londoni gárdában tavaly 54, az aktuális szezonban eddig 37 mérkőzésen szerepelt, és minden sorozatot figyelembe véve hétszer volt eredményes.