Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: enyhítésre kérik a kormányt a folytatás érdekében

Az olasz labdarúgó-szövetség és az olasz bajnokság (Serie A) vezetése megállapodott a bajnokság újrakezdésének egészségügyi protokolljának szigorú szabályai enyhítését illetően, most az olasz kormányt kérték annak elfogadására…

A bajnokság képviselői megegyeztek abban, hogy az előírások egy részének betartása rendkívül nehéz. Az illetékesek elsősorban azt kifogásolják az egészségügyi miniszter iránymutatásában, hogy ha egy játékosnak pozitív lesz a vírustesztje, az egész keretnek karanténba kell vonulnia két hétre.

A klubok és a futballisták képviselői szerint ha ezt betartják, néhány játékos betegsége esetén jó pár mérkőzést kellene elhalasztani. Azzal érvelnek, hogy azokban az országokban, amelyekben engedélyezték a folytatást, csak a pozitív labdarúgónak kell izolálnia magát, nem az egész csapatnak. Az egyesületek azt is szeretnék elérni a kormánynál, hogy az újraindulás előtt ne kelljen a játékosoknak és a szakmai stáb tagjainak 15 napra elzárniuk magukat a külvilágtól.

Mint ismeretes, a hétvégén újrakezdődő Bundesligában szintén diagnosztizáltak pozitív koronavírus-teszteket, de nem kellett teljes csapatoknak karanténba vonulniuk.

A bajnokság aktuális idényéből még 12 forduló és néhány további elhalasztott mérkőzés van hátra, a bajnokságot 26 lejátszott forduló után a Juventus egy pont előnnyel vezeti a Lazio csapata előtt.

Olaszországban február vége óta a koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható áldozatok száma már meghaladta a 31 ezer főt, miközben már több mint 223 ezer pozitív tesztet végeztek el az országban.