Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: egyetlen éllovas a csúcsrangadó után – KÖRKÉP

Ugyan már nem egyedüliként Fehéroroszországban zajlik Európában az aktuális szezon, mert szép lassan egyre több országban újraindul a labdarúgóélet, azért továbbra is hatalmas nemzetközi érdeklődésnek örvend a Visejsaja Liha 2020-as szezonja, amely a koronavírus-járvány ideje alatt továbbra sem állt le…

Egy mérkőzés ugyan elmaradt a járvány miatt, de a másik hét találkozót rendben lebonyolították a bajnokság 9. fordulójában. Az FK Minszk és a Nyeman Grodno péntekre tervezett összecsapása a járvány miatt került elhalasztásra, mivel meg nem erősített információk szerint játékos(ok)nál diagnosztizálták a fertőzést.

A hétvégi forduló előtt a bajnokságot egymással azonos pontszámmal vezető BATE Boriszov és Szluck csapatai szombat este éppen egymás ellen mérhették össze tudásukat, azonban a várt szoros küzdelem helyett a rekordbajnok 3-0-ra lelépte a meglepetéscsapatot, és immár egyedüliként vezeti a tabellát.

A második-harmadik helyen egyetlen pont lemaradásból követi az éllovast Lipe Veloso duplájával ugyancsak magabiztosan diadalmaskodó Zogyino gárdája, valamint a sorozatbeli harmadik győzelme alkalmával a címvédő Dinamo Bresztet legyőző Energetik-BGU. A tavalyi bajnok az újabb botlásnak köszönhetően ötvenszázalékos mérlegével továbbra is csak a középmezőnyben tanyázik.

 

A 9. forduló eredményei

FK Minszk-Nyeman Grodno elhalasztva
Zogyino-Gorodeja  3-1
Energetik-BGU-Dinamo Breszt 2-1
Sahtyor Szoligorszk-Szlavija Mozir 2-0
BATE Boriszov-Szluck 3-0
Belsina-Vityebszk 1-1
Dinamo Minszk-Iszlok Minszk 1-0
Ruk Breszt-Szmolevicsi 0-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)