Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben ütötte ki ellenfelét a Bayer Leverkusen – Videóval

A koronavírus-járvány okozta hosszú kényszerpihenő után a Werder Bremen és a Bayer Leverkusen első mérkőzését játszhatta a német élvonalban.

A legpocsékabb és a harmadik legjobb formában lévő csapat küzdött meg egymással a hétfő esti mérkőzésen, azaz a kiesőjelölt Werder Bremen fogadta a Bajnokok Ligájára áhítozó Bayer Leverkusent. A találkozót a vendégek irányítottak, igaz komoly lehetőségig egészen a 28. percig kellett várni, ám akkor gól született belőle. A jobb oldalon Moussa Diaby remekül húzta meg a labdát, majd a beadása is hasonlóképpen sikerült, amelyet Kai Havertz bólintott a kapuba, 0-1! Az öröm vendég oldalon azonban nem sokáig tarthatott, ugyanis egy szögletet követően két minutummal később Gebre Selassie egyenlíteni tud, 1-1! Nem egészen három perccel később viszont újra előnyt szerez a Leverkusen, Demirbay szabadrúgását fejelte a kapuba Havertz, akinek ez már a második fejes gólja volt a találkozón, 1-2! Az első játékrész pedig így is maradt, tehát a vendégek mehettek előnnyel a pihenőre.

A második félidőben próbált feljebb jönni a Werder Bremen, de gólig nem sikerült eljutni. Nem úgy, mint a gyógyszertáriaknak, akik a 61. percben két gólos előnyre tettek szert. Egy kontratámadás végén újra Diaby ad be remekül az ötös környékére, amelyre ezúttal a jobbhátvéd, Weiser érkezett kiválóan, igaz ehhez kellett a hazaiak gyenge védekezése is, 1-3! A vendégek azonban nem érték be ennyivel, jött egy újabb találat a 78. minutumban, akkor Bellarabi adott remek passzt Demirbaynak, a német középpályás pedig higgadtan pöccintette át a labdát Pavlenka felett, 1-4! Győzelmével a Leverkusen ott folytatta, ahol abbahagyta, kiváló focival újabb három pont, míg a Werder egy újabb vereséget könyvelhet el, amivel egyre nagyobb gondban vannak a brémaiak.

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 1-4 (1-2)
Játékvezető: T. Stieler, Helyszín: Weserstadion
Gólszerők: Gebre Selassie (30′) ill. Havertz (28′ 33′), Weiser (61′), Demirbay (78′)

Videó hamarosan…

Szombat
Borussia Dortmund – Schalke 4-0
Augsburg – Wolfsburg 1-2
Düsseldorf – Paderborn 0-0
Hoffenheim – Hertha 0-3
RB Leipzig – Freiburg 1-1
Frankfurt – Mönchengladbach 1-3

Vasárnap
Köln – Mainz 2-2
Union Berlin – Bayern München 0-2

A bajnokság állása 26 fordulót követően

Forrás: eredmenyek.com