Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: nem született gól a fővárosi rangadón

Az MTK 2011/2012-es kiírásban szerepelt utoljára a Magyar Kupa döntőjében, amit büntetőkkel bukott el a DVSC ellen. A Honvéd az előző kiírásban döntőig menetelt, de ott 2-1-re kikapott a MOL Fehérvár együttesétől. Most újra döntőbe jutás a célja mindkét fővárosi csapatnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Folytatás kedden a Puskás Arénában! #kispest #honved #csakakispest

Budapest Honvéd FC (@bphonvedfcofficial) által megosztott bejegyzés,

A találkozót az NB II-ből már biztosan feljutó, MTK kezdte jobban. Rögtön a találkozó elején a Prosser Dániel révén a vezetést is megszerezhették volna, de a támadó lesen volt. A teljesen jogosan meg nem adott gól után is aktív maradt, az MTK, több kapura lövésük is volt, illetve a labdát is többet birtokolták. Az első félidő további részében is ők voltak a dominánsabb csapat, de gól nem született a játékrészben.

A második félidő elején is hasonló játékot láthattunk, mint az első félidő nagy részében. Az MTK többet birtokolta a labdát, néha átlövésekkel próbálkozott, de helyzetig nem jutottak el. A Honvéd leginkább a kontrajátékában bízott. A 61. perc elején Hidi Patrik távoli lövése a kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra.
A mérkőzésen végig az MTK támadott többet, de a meccs legnagyobb helyzete mégis a Honvédé volt. A hajrában, a kaputól pár méterre George, Varga Bencébe lőtte a labdát. A hosszabbításban az MTK még rúgott egy kapufát, de gól nem született a mérkőzésen.

Az elődöntő másik párharcában, a Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a MOL Fehérvárral. A visszavágókat május 26-án rendezik meg, míg a döntő június 3-án a Puskás Arénában lesz.

MTK – Honvéd FC 0-0 (0-0)
Játékvezető: Erdős József Helyszín: Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion

Visszavágók

05.26. 18:00 MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry (M4 Sport)
05.26. 21:00 Honvéd FC – MTK (M4 Sport)