Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino kész újra munkába állni!

Pochettino legutóbb a Tottenhamet irányította, ám idény közben távoznia kellett a Spurs gyenge teljesítménye miatt. Most arról beszélt, hogy hol folytatná szívesen munkáját.

Mauricio Pochettinót november 19-én menetsztette a Tottenham. Az argentin közel 5 és fél évet húzott le a londoni klubnál, amellyel rendre a legjobb 5-ben végzett a bajnokságban, tavaly pedig BL döntőbe vezette az alakulatot. A 48 esztendős szakembert mostanság leginkább a tulajdonosváltás előtt álló Newcastle Uniteddel hozták hírbe. Pochettino megerősítette, hogy szeretne Angliában maradni:

Imádom Angliát. Szeretnék Londonban maradni, de ugyanakkor nyitott vagyok más városok és országok felé is. Készen állok folytatni a munkámat. Sokat tanultam az Espanyolnál, a Southamptonál és a Tottenhamnél eltöltött időszakokból. Ahhoz, hogy Angliában sikeres csapatod legyen, meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját vagy a Premier Leaguet. A Tottenhamnél egyszerre épült az új stadion és alakult ki egy olyan keret, amely folyamatosan harcban állt a Top 4-es helyezések egyikéért. Minden klubnak különböző céljai vannak, de büszke vagyok arra, hogy a Spursnél rendre sikerült teljesítenem azokat. Vállalnék állást a Top 6-on kívüli csapatnál is, viszont melyik klub jelenleg a Top 6? Mert a Tottenham és az Arsenal most nincs ott. Minden csapatot tisztelned kell, mivel keményen dolgoznak és rengeteg pénzt befektetnek a siker érdekében. Minden idényben vannak meglepetések, egy klubot sem becsülhetsz le.

Ha valóban összejön a Newcaslte-Pochettino “páros”, akkor a menedzsernek az új tulajdonos anyagi támogatásával nem lehet más célja, minthogy a “Szarkákat” is a Top 6-ba vezesse.