Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A korábbi Arsenal játékos álma a Premier League, edzőként is

Guardiola mellett tanulhatott pár hónapig és ez olyan nagy hatással volt Giovanni van Bronckhorstra, hogy eldöntötte visszatér a Premier League-be.

“Tavaly öt hónapot voltam a City-nél és rengeteg időt töltöttem Peppel. Nagyon nyitott volt. Beszélt az edzésekről, mindent megmutatott és sokat beszélgettem a stábjával is.”

“Ezek azok a pillanatok, amikor láthatod munkáját és hogy mennyire különleges edző. Azokban a hónapokban, amikor vele voltam Manchesterben, nagyon sok mindent láttam, amit még előtte nem. Ezek segítettek fejlődni.”

Van Bronckhorst tudásvágya dicséretes, hiszen ő is lettet már valamit az asztalra edzőként. Még ha nem is említhető egy lapon Guardiolával. A korábbi holland válogatott védő, 4 évig dolgozott másodedzőként a Feyenoordnál. Tagja volt Ronald Koeman és Fred Rutten stábjának is. Majd 2015-ben át vette a csapat irányítását és már a második szezonjában bajnok lett a csapattal. 18 év után lett bajnok ismét a Feyenoord.
A rotterdami csapatot 2019 nyarán hagyta el, majd most januárban vállalt munkát Kínában. A két megbízás között pedig tanult, a katalán kollégájától.

“Jelenleg élvezem a munkát Kínában. De, ahogy játékosként, úgy edzőként is ambiciózus vagyok. Számomra a Premier League az első számú bajnokság és az acélom, hogy egyszer ott dolgozhassak. Mindig azt mondtam, hogy nagy álmom egy olyan csapatot irányítani, amiben játékosként is játszottam.”

Van Bronckhorst 2001-től 2003-ig játszott az Arsenalban. Ez idő alatt nyert bajnokságot, Ligakupát és két FA kupát is a csapattal. Érdekes, az Arsenalnak most is egy korábbi játékosa az edzője, aki ráadásul Guardiola tanítványa. Ez jó jel lehet a holland mesternek.