Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Nagy lyuk tátong a költségvetésben, nem lesznek nagy igazolások!”

A barcelonai székhelyű Mediapro kommunikációs nagyvállalat vezérigazgatója, Jaume Roures szerint a katalán sztárcsapatnál anyagilag nehéz időszak kezdődik a koronavírus-járvány következtében.

“A Barcára is abszolút igaz, hogy a koronavírus járvány miatti bevételkiesések hatással lesznek a klub működésére.”

“Többször is mondtam már ,hogy a Barca költségvetésében nagy lyuk tátong. Úgy látszik eddig ez senkit nem aggasztott!” – Idézi az üzletembert a Radio Marca.

“A Barcára is abszolút igaz, hogy a koronavírus járvány miatti bevételkiesések hatással lesznek a klub működésére. Nem látok esélyt arra, hogy sok 10 millió euróért igazolgassanak majd ebben a helyzetbe, hiszen be kell vallaniuk, hogy nem tehetik meg, hogy csak úgy szórják a pénzt.” – Folytatta Jaume Roures, aki egy példával is szemléltette, hogy szerinte milyen ügyletekben gondolkoznak majd a katalán fővárosában a nyáron.

“Egy klub sem fog 150 millió eurót áldozni egy játékosra. A csereüzletek-kora kezdődhet. A Barcánál erre már láttunk példát, amikor pusztán a pénzügyi hátterét nézve egy transzfernek, elcserélték Jasper Cillessent, Netora.” – Így a Roures, aki kitért a La Liga folytatására is:

“A klubok bízhatnak abban, hogy a televíziós közvetítésekhez hozzájutva elkerülhetik a még nagyobb anyagi veszteséget. Azzal pedig, hogy nem szokványos menetrend szerint zajlik majd a szezon, még új lehetőségeik is nyílnak. Több meccs lesz hét közben, jobban igazodhatnak a nemzetközi közvetítőtársaságokhoz. Gyorsabb lesz a szezon befejezése!”