Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai végjátékban talált gazdára a Fehérorosz Kupa – videóval

Nem túlzás azt állítani, hogy a világ legnagyobb téttel bíró összecsapását Fehéroroszországban rendezték ezen a hétvégén, hiszen vasárnap délután Minszkben a bajnoki címvédő Dinamo Breszt és a rekordbajnok BATE Boriszov a kupadöntőben csapott össze egymással. Az aktuális bajnoki forduló során a BATE idegenben 3-1-re győzte le a legnagyobb ellenlábasát…

A BATE Boriszov és a Dinamo Breszt egyaránt története negyedik Kupa-győzelmére készült, korábban a bresztiek mindannyiszor a BATE-t verték a döntőben eddigi sikereik (2007, 2017, 2018) alkalmával.

Tekintve, hogy a hétközi bajnokit is megnyerte, és a bajnokságban már 9 pontot ver riválisára, papíron a BATE számított a döntő esélyesének, amennyire a finálé esetén lehet esélyekről beszélni. Ennek ellenére a Dinamo kezdte aktívabban a találkozót, de az első játékrész második felében már a BATE állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, végül a jó iramban zajló első 45 percben nem láthatott találatot a minszki publikum.

A második félidőben is csak kevés igazán komoly gólszerzési lehetőség adódott, noha mindkét csapat próbálkozott becsülettel, a két kapus hibátlanul állta a sarat a rendes játékidőben. A hosszabbítás során a csereként beállt izlandi Wilumsson jóvoltából a BATE állt közelebb a gólhoz, és a rekordbajnok a végsőkig nyomott a gól érdekében, majd a ráadás ráadásában egy szöglet utáni elképesztő kavarodás végén az előre húzódó hátvéd, Zakhar Volkov szerezte meg a mindent eldöntő találatot a javukra.

Fehérorosz Kupa, döntő:

BATE Boriszov – Dinamo Breszt 1-0 – hosszabbítás után (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)  
Gólszerző: Volkov (120+1.) ill.