Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Havertz ismét betalált, és ezzel már dobogón a Leverkusen – videóval

Folytatódott a Bundesliga a 29. fordulójával, amelyet a Freiburg-Bayer Leverkusen meccs nyitott meg. Sallai Roland ismét kezdőként léphetett pályára a hazai csapatban, de segíteni nem tudott nekik a győzelemben, sőt Kai Havertz újabb góljával a Leverkusen hódította el a három pontot, ezzel pedig átvette a harmadik helyet a még csak hétfőn játszó RB Leipzigtől.

Igen eseménytelenül telt a mérkőzés első félideje, egyik csapat sem a támadásokra rendezkedett be. A labdabirtoklás alapján a Leverkusen volt némi fölényben, de mindössze egy nagy helyzetet tudott összehozni a 40. percben, amikor Leon Bailey próbált a kapu el passzolni, de labdája pontatlan volt és a védők könnyedén blokkolni tudtak. A szünet előtt azért a Freiburgnak is volt egy ziccere, ekkor Lucas Holer érkezett egy belőtt labdára, de a lövése pontatlanra sikerült és a kapu jobb oldala mellett szállt el.

A második játékrészben már támadóbb lett a Leverkusen, és az 54. percben meg is szerezték a vezetést, amikor egy nagyon szép támadás végén Havertz a bal oldalról laposan, a kapus lábai között lőtte be a labdát a hálóba. Később feléledt a Freiburg is, és a mérkőzés vége felé, a 88. percben volt egy egyenlítési lehetőségük is: ekkor Nils Petersen próbálkozott közvetlenül a tizenhatos előtt és a labda bár a bal alsó sarok irányába tartott, Hradecky reflexmozdulattal hárítani tudott. Az eredmény már nem változott végül, így a Leverkusen nyerte meg a mérkőzést.

Freiburg-Bayer Leverkusen: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Havertz (54.)
Sárga lap: – ill. Alario (81.), Amiri (90+2.)
Kiállítás: – ill.

A 29. forduló további programja:

Szombat:

15:30 Hertha BSC-Augsburg
15:30 Mainz-Hoffenheim (Tv: Sport 1)
15:30 Schalke 04-Werder Bremen (Tv: Sport 2)
15:30 Wolfsburg-Frankfurt
18:30 Bayern München-Düsseldorf (Tv: Sport 1)

Vasárnap:

15:30 Mönchengladbach-Union Berlin (Tv: Sport 1)
18:00 Paderborn-Borussia Dortmund (Tv: Sport 1)

Hétfő:

20:30 Köln-RB Leipzig (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása: