Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női NB I: gólzáporos meccsen dőlt el, hogy ki játszhat a BL-indulásért

A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi döntésének értelmében a női első osztály 2019-2020-as idényét lezárták, így bajnokot nem hirdetnek, de a 13. fordulóból elhalasztott MTK-DVTK találkozót csütörtök este bepótolták.

A mérkőzést az MTK fölényes különbséggel nyerte meg: a kék-fehérek gyorsan vezetést szereztek, Turányi Lilla fejelt a léc alá az ötösről, de a DVTK – az első magyarországi tétmérkőzését játszó – Hanna Barker találatával a 10. percben egyenlített. Ezután az MTK akarata érvényesült, de bő húsz percig nem született újabb gól. A szünet előtt tíz perccel aztán két perc alatt kettő is, ráadásul mind a kettőt az MTK szerezte: előbb Nagy Ágnes talált be, majd Turányi második találatával alakult ki a 3-1-es félidei eredmény.

A második játékrészben próbálkozott a DVTK a szépítéssel, de nem tudtak igazi lehetőségeket kialakítani a diósgyőriek, míg Varga Attila lányai a hajrára fordulva ismét rövid idő alatt szereztek két gólt: Magyarics Zoé fejesgólját szép akció előzte meg, míg Németh Loretta éles szögből leadott lövése a kapufáról került a gólvonal mögé.

Mindez azt jelenti, hogy az MTK pontszámban beérte a Ferencvárost, ám jobb gólkülönbségük miatt a zöld-fehérek kezdhetik hazai pályán jövő csütörtökön a két nyert mérkőzésig tartó BL-rájátszást.

Női NB I
A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
MTK Hungária FC – Diósgyőri VTK 5-1 (3-1)

Gólszerzők: Turányi (5., 36.), Nagy Á. (34.), Magyarics (75.), Németh L. (80.), ill. Barker (9.)

Párharc a Bajnokok Ligája-indulásért:
1. mérkőzés: június 4. (csütörtök), 20:00
2. mérkőzés: június 11. (csütörtök), 20:00
3. mérkőzés (ha szükséges): június 18. (csütörtök), 20:00