Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: folytatódott a Hertha felemelkedése – eredmények

A forduló pénteki nyitómeccse után a szombat délutáni órákban újabb négy mérkőzéssel folytatódott a német bajnokság (Bundesliga) újrakezdést követő negyedik, összességében a szezon 29. fordulója…

Immár hat forduló óta nem talált legyőzőre a Hertha BSC alakulata, ráadásul a kényszerszünet alatt kinevezett Bruno Labbadia irányításával az újrakezdés óta lejátszott négy fordulón belül immár harmadszor diadalmaskodott a fővárosi együttes féltucat hiányzója ellenére. A kék-fehérek az újabb diadallal már a mezőny első felébe léptek.

Hertha BSC-Augsburg 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Dilrosun (23.), Piatek (90+3.) ill.

Zuber kihagyott büntetője ellenére még az első félidőben megszerezte a vezetést a Hoffenheim a Mainz vendégeként, melyet a lefújásig meg is tartott. Szalai Ádám korábbi csapata ellen a 76. percben állt be a közvetlenül a kieső zóna elé hátráló klubjában, míg a Hoffenheim változatlanul a nemzetközi kupaszereplést üldözi.

Mainz-Hoffenheim 0-1 (0-1)
Gólszerző: – ill. Bebou (43.)

Tovább folytatódott a Schalke 04 elképesztő mélyrepülése, a gelsenkircheniek a májusi folytatásban immár a negyedik meccsükön is pont nélkül hagyhatták el a gyepet, a biztos kiesőnek hitt Werder Bremen pedig szépen folytatja a felzárkózást, hiszen az újabb idegenbeli sikerrel már csak két pontra vannak az osztályozótól.

Schalke 04-Werder Bremen 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Bittencourt (32.)

A Leverkusen legyőzése után a jóval könnyebbnek ígérkező hazai, már-már kötelező feladatot nem tudta sikerrel abszolválni a Wolfsburg gárdája, amely a hat kör óta nyeretlen Eintracht Frankfurt ellen kapitulált kétségkívül a forduló eddigi legnagyobb meglepetését okozva.

Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Mbabu (58.) ill. A. Silva (27. – büntetőből), Kamada (85.)
Kiállítva:ill. Torro (90+5.)

A 29. forduló eddigi eredményei

Freiburg-Bayer Leverkusen 0-1
Hertha BSC-Augsburg 2-0
Mainz-Hoffenheim 0-1
Schalke 04-Werder Bremen 0-1
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2

A 29. forduló további programja

Szombat:
18:30 Bayern München-Düsseldorf (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
15:30 Mönchengladbach-Union Berlin (Tv: Sport 1)
18:00 Paderborn-Borussia Dortmund (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:30 Köln-RB Leipzig (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye