Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre nagyobb bajban az Újpest

A pénteki fergeteges nyitány után, kicsit visszafogottabb napon vagyunk túl az NB I-ben.

Kisvárdán indult a szombat délutáni focidömping az NB I-ben. A nyírségi csapat az Újpestet fogadta. Kicsit nehezen lendültek bele a csapatok, de az első egészségügyi szünet jótékony hatással volt a találkozóra. Addig csak a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, de a rövid szünet után a Kisvárda sorozatban rúghatott 4 szögletet és Banainak több nagy bravúrt is be kellett mutatnia. A félidő vége előtt, még az újpesti Rácz Barnabás rúgott egy kapufát, de gól nem született az első játékrészben.
A második félidőre Rácz már nem jöhetett ki, Calcan állt be a helyére. A román légiós csupán szűk 10 percet töltött a pályán, mivel az 55. percben kiállította Bognár Tamás játékvezető. Calcan megütötte ellenfelét, ráadásul a labda nem is volt a közelben.
63.percben gólra váltotta emberelőnyét a Kisvárda. Az egész meccsen aktív, Viana ívelt be jobbról egy labdát, a hosszú oldalon érkező, Bumba megelőzte az újpesti Pauljevicset és gólt szerzett 1-0! Ezután már nem sok helyzet volt a találkozón. A meccs hosszabbításában, még egyenlíthetett volna az Újpest, de Dombó Dávid két káprázatos védéssel megőrizte a három pontot a csapatának.

Kisvárda – Újpest 1-0 (0-0)
Gólszerző: Bumba (63.) ill.
Kiállítva: – ill. Calcan (55.)

Nagyszerű szezont fut a két borsodi csapat. A Diósgyőr Feckó Tamás vezetésével megtáltosodott és a kényszerszünet előtt az ötödik helyig jött fel a tabellán. A Mezőkövesd stabilan tartotta a harmadik helyét, míg az újraindulás után a kupadöntőbe is bejutott.
Mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem. Talán ez a tét nyomta rá a bélyegét az első félidőre. Kevés helyzet volt az első játék részben, de az iramra panasz nem lehetett. A félidő végén Berecz könyökölte le Márkvárt Dávidot, de a kövesdi játékos megúszta sárgával.
A félidőben cserélt Kuttor Atilla és három pihentetett kulcsjátékosát is pályára küldte. Név szerint, Cseri Tamást, Zivzivadzét és Karnitskiy-t.  A második félidő egyik legszebb jelenete az volt, amikor Kiss Tamás a 66.percben 20-25 méterről lőtte kapura labdát és Szappanos egy látványos mozdulattal védte a lövést. A 72. percben beálló Molnár Gábor 10 perccel később büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Iszlai vállalta magára és magabiztosan értékesítette 1-0! Az utolsó pillanatokban a Diósgyőr még lőhetett volna egy gólt, de a helyzet kimaradt, de így is Miskolcon marad a három pont.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC – (0-0)
Gólszerző: Iszlai (81.- büntetőből) ill.
Kiállítva: – ill. Karnitskiy (87.)

Aktívan kezdte a találkozott a vendég fehérvári csapat. Több helyzetük is volt, de gólt nem sikerült szerezniük. Majd a hazai csapat is magához tért és veszélyes lövésekkel próbálkoztak. A kezdeti lelkesedést az óvatosság váltotta fel és az első félidőben már nem alakult ki veszélyes gólhelyzet.
A második félidőben, még ennyi helyzet sem jutott a nézőknek. A második játékrész színvonala kifejezetten gyenge volt. Ezzel a Fehérvár bajnoki címének a sorsa végképp megpecsételődni látszik, míg a Paks maradt kieső helyen, de nekik lehet még értékes ez az egy pont.

Paks – MOL Fehérvár FC 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

Bajnokság állása

Góllövőlista élmezőnye

Vasárnapi találkozók

18:55 Honvéd FC – Debreceni VSC (M4 Sport)
21:05 Puskás Akadémia – Ferencvárosi TC (M4 Sport)