Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: a Kupa-győzelem után sem tud leállni a BATE – KÖRKÉP

Péntektől hétfőig újabb fordulót bonyolítottak le az egyetlen olyan európai bajnokságban, amely még a koronavírus-járvány alatt sem szünetelt, és továbbra is nézők előtt rendeznek mérkőzéseket…

Fehéroroszországban már több mint 42 ezer beteget regisztráltak a koronavírus-járvány során, és a hivatalos adatok szerint 235-en vesztették életüket a pandémiával összefüggésben. Az FK Minszk csapatát ért fertőzések miatt a fővárosi egylet előző két mérkőzése elhalasztásra került, ebben a fordulóban viszont már ismételten pályára léphettek.

A friss Kupa-győztes BATE Boriszov folytatta kiváló bajnoki menetelését, a rekordbajnok ugyanis sorozatbeli hatodik győzelmét aratta a fővárosi vetélytársa elleni minimális siker alkalmával. Ezzel ráadásul három pontra növelték is előnyüket, mivel az üldöző Energetik-BGU gárdája egymást követő négy diadal után legutóbb egy fordulatos mérkőzésen hosszú emberhátrányban a 94. percben végül pontot veszített.

A további élcsapatok közül a Torpedo Zogyino hazai győzelemmel javította múlt fordulós kisiklását, a Sahtyor Szoligorszk pedig immár egymást követő hatodik mérkőzését vívta meg vereség és kapott gól nélkül. Az ötödik helyezett Szluck lendülete viszont egyre inkább elfogyni látszik, a jól rajtoló csapat zsinórban a negyedik meccsén sem tudott nyerni, ráadásul ki is kapott a hetek óta pályára sem lépő FK Minszktől.

A címvédő Dinamo Breszt az elveszített Kupa-döntő és két bajnoki fiaskó után a “kistestvér”, Ruk Breszt második félidei kiütésével kezdte meg a felzárkózást a csereként beállt Pavel Savickij duplájának köszönhetően, de lemaradásuk még mindig 9 pont az éllovastól.

 

A 11. forduló eredményei

Dinamo Minszk-Sahtyor Szoligorszk 0-1
Belsina-Szlavija Mozir 2-3
Gorodeja-Nyeman Grodno 0-2
Torpedo Zogyino-Szmolevicsi 2-1
Energetik-BGU-Vityebszk 3-3
BATE Boriszov-Iszlok Minszk 1-0
Ruk Breszt-Dinamo Breszt 1-4
FK Minszk-Szluck 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)