Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mást akart az Arsenal Alexis Sánchezért!

2018 telén jött létre az Alexis Sánchez – Henrik Mkhitaryan csere az Arsenal és a Manchester United között. Mondhatni, hogy egyik fél sem nyert az üzlettel. Az “Ágyúsok” fő célpontja viszont nem az örmény játékos volt.

2,5 évvel ezelőtt mindkét fél úgy gondolta, hogy nyert a cserével. Az Arsenal kapott ellenértéket Sánchezért, míg a United egy top játékost szerzett meg, aki már bizonyított a Premier Leaguben. Azonban mindkét játékos csak szenvedett új klubjában. Jelenleg mindketten Olaszországban játszanak kölcsönben. Az örmény az AS Romában, míg Sánchez az Interben készül a szezon újraindítására.

Arsene Wengernek ez volt az utolsó átigazolási időszaka az “Ágyúsok” élén. A francia menedzser elismerte, hogy más játékost akartak megszerezni ellenértékként, méghozzá Anthony Martialt. A francia futballista Manchesterben maradása akkoriban erősen kérdéses volt, ám végül maradt a “Vörös Ördögöknél”, így ez a cserelehetőség kudarcba fulladt.

Ugyan a szezon végén Mkhitaryan és Sánchez is visszatér Angliába, ám erősen valószínűtlen, hogy a 2018-as “nagy csere” két résztvevője maradna a szigetországban.