Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: hibázott a listavezető – KÖRKÉP

A koronavírus-járvány idején mégsem csak félbe sem szakított és zárt kapussá sem korlátozott fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liha) újabb, immár a 12. fordulóval folytatódott az elmúlt hétvégén…

Péntektől vasárnapig bonyolították le az aktuális kört Fehéroroszországban, továbbra is nézők előtt rendezhették a mérkőzéseket, noha az elmúlt héten a koronavírus áldozatainak száma 263-ra emelkedett és immár több mint 47 ezer pozitív esetet regisztráltak az országban.

A hétvégi forduló legnagyobb meglepetése volt, hogy a rekordbajnok BATE Boriszov sorozatbeli hat győzelem után hiába vezetett két góllal vasárnap délután a Vityebszk vendégeként, a hosszabbításbeli egyenlítés jóvoltából végül csupán egyetlen pontot tudtak szerezni.

A közvetlen üldözők táborából az élmezőnybeli rangadót nyerő Sahtyor Szoligorszk tudott csak nyerni, ezzel zárkózott fel a második helyre, mindössze két pontra megközelítve az éllovast, véget vetve az Energetik-BGU öt forduló óta tartó veretlen szériájának. A tavalyi kupagyőztes az elmúlt hét bajnokiján még csak gólt sem kapott, hazai pályán zsinórban negyedik alkalommal diadalmaskodott.

Folytatta a felzárkózást a bajnoki címvédő Dinamo Breszt együttese, a Kupa-döntő elvesztése óta a bresztiek már a második fölényes győzelmeket aratták. Ráadásul a 6-1-es diadal során Pavel Savickij az egymás követő második alkalommal tudott csereként duplázni, mely által az ötödik helyen hét pontra csökkentették lemaradásukat az éllovastól.

Három hónap után végre megszerezte szezonbeli első győzelmét az újonc Szmolevicsi gárdája, amely kiütéses sikerrel múlta felül a Gorodeját pénteken.

Tekintsd meg a fehérorosz bajnokság legszebb májusi találatait!

 

A 12. forduló eredményei

Szmolevicsi-Gorodeja 4-1
Szluck-Torpedo Zogyino 1-1
Iszlok Minszk-Ruk Breszt 1-1
Szlavija Mozir-Nyeman Grodno 1-3
Dinamo Breszt-FK Minszk 6-1
Vityebszk-BATE Boriszov 2-2
Belsina-Dinamo Minszk 0-4
Sahtyor Szoligorszk-Energetik-BGU 1-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)