Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: hamarosan jöhet a megegyezés Upamecano ügyében?

Egy elég régóta tartó pletykaáradat után lassan elérkezhet a tényleges tettek ideje az RB Leipzig francia védője kapcsán.

Már több mint egy éve rendszeres témája a nemzetközi sajtó sportrovatának Dayot Upamecano eligazolása. A 22 éves francia hátvéd folyamatosan fejlődött az elmúlt években és mára a Bundesliga legjobb védői közé került – nem is csoda, hogy sok sztárcsapat szívesen látná.

Rengeteg klubot szóba hoztak már vele kapcsolatban, de ezek közül talán az Arsenal volt a leginkább kiemelendő. Az Ágyúsoknál minden adott lenne a fejlődéséhez, vélhetően hamar a kezdőben találná magát és talán épp ott van rá a legnagyobb szükség.

Az Tuttosport azonban szintén erős kérőként hivatkozik az AC Milanra, amely nagy átszervezésen eshet át az elkövetkező időszakban – ennek lehetne fontos sarokpontja Upamecano leigazolása is. A hírek szerint hamarosan Ralf Ragnick veheti majd át az irányítást Milánóban sportszakmai szempontból, ez pedig elősegíthetné a tárgyalások felgyorsítását a Lipcsével, hiszen Ragnick ezer szállal kötődik a klubhoz. Ám mivel egyelőre a szakember még hivatalosan nem tölt be semmilyen pozíciót az olasz együttesnél, ez egyfajta bizonytalanságot szül. Nincs mód tényleges tárgyalásokra, legfeljebb az ígéretek szintjén megy a diskurzus.

Az olasz lap szerint azonban az Arsenal már megindult és konkrét lépéseket tettek Upamecano megszerzése kapcsán. A francia pedig jelenleg úgy tűnik, hogy a Premier League felé tart. Hamarosan felgyorsulhatnak az események az átigazolásával kapcsolatban.