Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a PSG két sztárja

Az utóbbi időben, a PSG kapcsán rengeteg pletykát lehet hallani, érkezőkkel és távozókkal kapcsolatban. Most Leonardo megerősítette a csapat két sztárja távozik a nyáron.

A Paris Saint-Germain brazil sport igazgatója megerősítette, hogy nem hosszabbítanak Thiago Silvával és Edinson Cavanival sem.
“Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen mindkét játékos a klub történelmének a része. Gazdasági szempontból logikus döntést kellett hoznunk és gondolnunk kellett a következő generációra is.”

Ezzel a klub két emblematikus figurája távozik. Thiago Silva 2012-ben érkezett az AC Milantól és a klub csapatkapitánya volt. Cavani egy évvel később Nápolyból csatlakozott a párizsi csapathoz, azóta pedig ő szerezte a klub történetének legtöbb gólját (200). A két játékos a szereplési rangsorban is előkelő helyett foglal el a klub történetében. A brazil védő nyolcadik (310), míg az uruguayi támadó kilencedik (301).

A francia bajnokság (Ligue 1) volt az első, amit lezártak, így a PSG-nek csak a Bajnokok Ligájára kell összpontosítania. A BL, a tervek szerint augusztusban folytatódik és természetesen Leonardo bízik benne, hogy a két játékos ekkor még a csapattal lesz. “A terv az, hogy nálunk folytatják augusztus végéig.”
Egyelőre még nem tisztázott mi lesz azokkal a játékosokkal, akiknek június végén lejár a szerződése. Az UEFA azon dolgozik, hogy a csapatok kapjanak valamilyen kompenzációt, az elvesztett szabad ügynökök után.

Valószínűleg egyik játékos sem marad sokáig csapat nélkül, csak az a kérdés júliusban vagy augusztusban váltanak csapatot.
Cavanit korábban a Boca Juniors-szal, illetve az Inter Miamival hozták szóba, míg Thiago Silva korábbi párizsi mesterével Carlo Ancelottival dolgozhat újra együtt az Evertonnál.