Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ramos lett a spanyol foci második leggólerősebb védője

A Real Madrid vasárnap este egy 3-1-es győzelemmel folytatta a La Ligát a koronavírus-járvány miatti felfüggesztések után. A királyi gárda csapatkapitánya, Sergio Ramos is betalált a találkozón, amivel egy rekordot is beállított. 

A Real Madrid az első félidőben lőtt három góllal verte meg az Eibart a spanyol bajnokság 28. fordulójában. A második találatot Sergio Ramos lőtte egy gyönyörű kontra végén, miután a spanyol védő egy közel 80 méteres sprintet vágott le a kapuig, hogy belője Eden Hazard passzát. Ramosnak ez volt a hatodik gólja volt ebben a szezonban, ezzel pedig Karim Benzema mögött a második a csapat házi góllövőlistáján, ami azt is jelenti, hogy több gólt szerzett, mint Eden Hazard, Gareth Bale és Luka Jovic együttvéve.

Ramosnak összesen ez volt a 67. gólja a La Ligában, így a védők között jelenleg a második helyen áll holtversenyben a Barcelona korábbi holland klasszisával, Ronald Koemannal. Az örökranglista élén egy másik Real-játékos, Fernando Hierro áll, aki 105 gólt szerzett a spanyol bajnokságban, ebből 102-t a királyi gárdában és 3-at a Valladolidban.