Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kulcsfontosságú 3 pontot szerzett a Mainz a Dortmund otthonában- videóval

A Dortmund ugyan lemondhatott a bajnoki címről, ám a 2. hely miatt fontos lett volna megnyerniük ezt a találkozót. Végül a Mainz elvitte a 3 pontot a Signal Iduna Parkból, ezzel szinte biztossá téve élvonalbeli tagságukat.

Alaposan bekezdett a Borussia, amely az első 30 percben több veszélyes helyzetet is kidolgozott, ám a Mainz játékosai rendre odaértek blokkolni, vagy Müller kapus jól avatkozott játékba. A 33. minutumban a Mainz első veszélyes támadása gólt eredményezett. Egy jól kidolgozott akció végén Baku tekerte középre a labdát, ahol Burkardt érkezett és fejelt a kapuba, 0-1! Két perccel később egyenlíthetett volna a Dortmund, ám Can csúnyán elbaltázta helyzetét.

A második félidő két veszélyes Mainz lövéssel kezdődött, a második helyzet utáni kipattanónál pedig egy büntetőt hozott össze a dortmundi védelem, név szerint Piszczek. A 49. percben Mateta higgadtan értékesítette a megítélt 11-est, 0-2! A Dortmundnak egyszerűen semmi nem jött össze ezen a mérkőzésen, a helyzeteik rendre célt tévesztettek, valamint Müller kapus jól őrizte a portáját. A Mainz is hagyott ki nagy ziccert, de a pontosabb helyzetkihasználásuknak köszönhetően megérdemelten nyertek, és tettek egy hatalmas lépést a biztos bennmaradás felé.

Borussia Dortmund – Mainz 0-2 (0-1)
Helyszín: Signal Iduna Park Vezette: F. Willenborg
Gólszerzők: – ill. Burkardt (33.), Mateta (49. büntető)
Sárga: Piszczek (16.), Hummels (37.), Can (54.), Guerreiro (79.), Hakimi (81.), Witsel (90.) ill. Caricol (30.), Latza (79.), Szalai (87.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek (Schmelzer 54.), Hummels, Can – Guerreiro (Schulz 82.), Witsel, Brandt, Hakimi – Sancho (Morey 77.), Haaland, Hazard Vezetőedző: Lucien Favre

Mainz: Müller – Baku, St. Juste, Niakhate, Caricol (Brosinski 84.) – Kunde (Barreiro 75.), Latza, Burkardt (Öztunali 67.), Boetius, Onisiwo (Ji Dong-Won 84.) – Mateta (Szalai 75.) Vezetőedző: Achim Beierlorzer

A mérkőzés összefoglalója:
A 32. forduló eredményei:
Kedd:
B. Mönchengladbach 3-0 Wolfsburg
Freiburg 2–1 Hertha Berlin
Union Berlin 1–0 Paderborn
Werder Bremen 0-1 Bayern München
Szerda:
Eintracht Frankfurt 2–1 Schalke
Augsburg 1–3 Hoffenheim
Bayer Leverkusen 3–1 Köln
RB Leipzig 2–2 Düsseldorf

 

A bajnokság aktuális állása: