Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: A Napoli a Juve fölé nőtt, kupagyőztes is lett!

Történelme hatodik kupagyőzelmét ünnepelheti a Napoli, miután Gennaro Gattuso együttese büntetők után legyőzte a Juventust a 2019/20-as Coppa Italia római fináléjában.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Napoli nagyon felszívta magát a fináléra. Gennaro Gattuso csapata a kezdeményezést ugyan átadta a Juvénak, de ezt nem azt jelentette, hogy passzív Napoli futott ki a játéktérre, sőt! Nagyobb helyzetei talán a nápolyiaknak voltak, akik még egy kapufát is lőttek…

Az, hogy gól nélkül ért véget az első játékrész, elsősorban a kapusoknak is köszönhető, hiszen mind Gianluigi Buffon, mind Alex Meret több eseten is remekül oldotta meg feladatát.

A folytatás hasonlóan alakult, annyi különbséggel, hogy a Napoli szépen lassan, de eltüntette a Juve labdabirtoklási fölényét.

A győzelemhez érdekes módon ebben a játékrészben is a nápolyiak álltak közelebb, még a 92. percben is, amikor Gianluigi Buffonnak minden rutinjára és az azzal járó szerencsére egyaránt szüksége volt Nikola Maksimovic életerős fejesénél, majd az utána következő kavarodásnál – A Juventus megúszta kapott gól nélkül, jöhettek a tizenegyesek!

A szétlövést a Napoli-játékosok bírták jobban idegekkel, miután hibátlanul kihasználták Paulo Dybala és Danilo hibáját.

A Napoli történelme hatodik Olasz Kupa-győzelmét ünnepelheti, és hát tegyük hozzá, végig közelebb is állt a trófeához – Nagy öröm lesz Nápolyban!

Napoli – Juventus 0-0 (0-0) Tizenegyesekkel: 4-1
Stadio Olimpico, Vezette: D. Doveri
Gól:
Sárga lap: M. Rui (77.) illetve Bonucci (51.), Dybala (83.)
Piros lap: –

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, M. Rui (Hysaj, 81.)  – F. Ruiz (Alan, 80.), Demme, Zielinski (Elmas (88.) – Insigne, Mertens (Milik, 67.), Callejón (Politano, 66.). Vezetőedző: Gennaro Gattuso

Juventus: Buffon – Cuadrado (Ramsey, 84.), Bonucci, De Ligt, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic (Bernardeschi, 74.), Matuidi – Dybala, Ronaldo, D. Costa (Danilo, 65.). Vezetőedző: Maurizio Sarri