Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA több enyhítést tesz a klubok segítésére

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet rendkívüli hatásai miatt több szempontból is nehéz helyzetbe kerültek az európai csapatok, az ő segítésük érdekében az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága több javaslattal is előállt…

Az UEFA legfontosabb javaslata kétségkívül az, hogy a bajnokságok az átigazolási időszakot egészen október 5-ig hosszabbítsák meg, minderről az egyes országos szövetségek maguk dönthetnek. Ezt minden bizonnyal a legtöbb topbajnokságban meg fogják lépni, mert például az olasz és a spanyol sajtóban már ezt megedzően is pedzegettek hasonló lehetőséget.

További engedmény lehet, hogy a következő, 2020-2021-es nemzetközi kupasorozatokba október 6-ig lehet labdarúgókat nevezni. A nyáron szerződtetett játékosok azonban csak az új idény sorozataiban szerepelhetnek, vagyis az augusztusra halasztott Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzéseken még nem.

A nemzetközi szövetség továbbá lazított a pénzügyi fair play szabályain is, mivel a súlyos bevételi kiesések miatt nehezen lenne tartható a korábbi szabályozás. A szövetség a 2020-as gazdasági évet a 2021-essel közösen fogja elemezni.