Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megint Boli volt az Újpest végzete

Nagy tétje volt a Puskás Akadémia – Paks találkozónak. A hazai csapat a harmadik helyre hajt, míg a Paks a kiesés elől menekül. Egy győzelemmel mindkét csapat komoly lépést tehetett volna a célja felé.

Már a 4. percben megszerezte a vezetés a Puskás, Vanecek révén 1-0! Rácz Gergő ütött ki röviden egy labdát, a kipattanót Gyurcsó szedte össze a beadását pedig a cseh csatár gólra váltotta. Azt senki sem vette észre, hogy a cseh csatár lesen volt, hiszen a kimozduló kapus miatt, most a szabályok szerint a kapust volt az utolsó “védő”.
A 43. percben megduplázta előnyét a Puskás 2-0! Egy jobb oldali beadás után Knezevic nagyszerű ütemben érkezett és a kapu jobb alsó sarkába fejelt.

Az 55. percben Sajbán Maté fejesével szépített a Paks 2-1! A Paks tovább hajtott az egyenlítésért, de gólt nem sikerült szerezni. Sőt a Vanacek a 90. percben egy óriási bomba góllal el is döntötte a három pont sorsát 3-1! A gól után, még Bartha lőhetett volna egy hasonlóan nagy gólt, de a felső lécről a gólvonalra pattant a labda.
Ezzel a győzelem a Puskás tovább tapad a Mezőkövesdre.

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 3-1 (2-0)
Vezette: Berke Balázs, Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna
Gólszerzők: Vanecek (4., 90.), Knezevic (43.) ill. Sajbán (55.)

Mint minden NB I-es mérkőzés előtt ezen a találkozón is megemlékeztek a két elhunyt vízilabda legendáról, Kárpáti Györgyről (aki a Ferencváros sportóljaként, nyert úszóként és vízilabdázóként  is olimpiai aranyat) és Benedek Tiborról (ő pedig hét évig volt az UTE játékosa). Ezután az ünneplésé volt a főszerep, hiszen a Fradi először lépett pályára hazai közönsége előtt, amióta bebiztosították a bajnoki címüket.

Bekezdett a Fradi, már a 2. percben veszélyben volt az újpesti kapu. Isael lövése nem találta el a bal alsó sarkot. Tíz perccel később egy szöglet után, a rövid felszabadítást lövetően Civic lövését védte Banai. Az ezt követő szöglet után Lovrencsics lövését védte az újpesti kapus, majd közvetlen közelről Tokmac próbálkozását is.
A 22. percben Frimpong váltotta Lovrencsicset, a Fradi csapatkapitánya meghúzódott.
A folytatásban kicsit enyhült a nyomás az Újpesten, a 40. percben megint egy szöglet után alakult ki helyzet az újpesti kapu előtt. A sarokrúgás utáni felszabadítás Sigér Dávid elé került, aki kapura lőtt, de Banai megint bravúrral védett. Az első félidőt megúszta kapott gól nélkül az Újpest.

A félidőben az Újpest is cserélt jobbhátvéd poszton, a Ferencvároshoz hasonlóan kényszerűségből.
A második félidő elején Isael esett el a tizenhatoson belül, Ristevski mellet, de nem járt érte büntető.
53. percben az újpesti specialista Boli talált be 1-0! Botka beadását Boli becsúszva juttatta a kapuba. A Ferencváros idén 3 gólt szerzett az Újpest ellen és mind a hármat az elefántcsontparti támadó.
Boli egy perccel később ziccerben Banaiba lőtte a labdát. Az Újpest első helyzetére a 65. percig kellett várni. Burekovic beadását Novothny fejelte mellé.
A 67. percben Tokmac állt  szemben Banaival, de a kilépő kapus óriási bravúrral tudott védeni. 6 perccel később a csereként beállt Onovo lőtt fölé. A mérkőzés hátralévő részében, gól már nem született.

A Fradi ismét Boli góljával verte 1-0-ra az Újpestet, már harmadjára ebben a szezonban. A Ferencváros egy derbi győzelemmel ünnepelte a bajnoki címét, míg az Újpest továbbra is izgulhat a kiesés miatt.

Ferencvárosi TC – Újpest FC 1-0 (0-0)
Vezette: Bogár Gergő, Helyszín: Budapest: Groupama Aréna
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Frimpong 22.), Botka, Blazic, Civic – Zubkov, Kharatin, Sigér (Vécsei 62.), Isael (Skvarka 62.), Tokmac (Csonka 82.) – Boli (Sihnevich 83.)
Újpest: Banai – Pauljevic (Balázs 46.), Heris, Ristevski, Burekovic – Simon (Bacsa 61.), Szakály (Onovo 61.), Nwobodo, Perosevic (Koszta 61.) – Novothny, Zsótér (Katona 83.)
Gólszerzők: Boli (53.) ill.
Sárga lapok: Haratin (11.), Blzaic (26.), Isael (47.) ill. Novothny (15.), Zsótér (71.), Katona (90.), Ristevski (90.)

Bajnokság állása

A 31. forduló vasárnapi találkozói

19:00 Kaposvári Rákóczi – Kisvárda (M4 Sport)
21:05 Debreceni VSC – Diógyőri VTK (M4 Sport)