Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feljutott a Premier League csúcsára a Liverpool

Ahogyan arról beszámoltunk, a Liverpool csapata megnyerte az angol bajnokság (Premier League) 2020-2021-es idényét a Manchester City legutóbbi vereségének köszönhetően…

A Liverpool együttesének bajnoki címére jó ideje legfeljebb csak a koronavírus-járvány lehetett veszéllyel, a “Vörösök” a kényszerszünet idején lélegzetvisszafojtva figyelték, hogy vajon folytatódhat-e a bajnokság, vagy netán törlik a csapatuknak álló szezont. Végül a PL lehető legigazságosabb módon, a folytatás mellett döntött, miután az egészségügyi helyzet lehetővé tette a zárt kapus mérkőzések megrendezését.

Jürgen Klopp együttese pedig a júniusi folytatásában hamar matematikailag is bebiztosította a bajnoki címet, anélkül hogy pályára lépett volna csütörtök este. A Manchester City hátránya a Chelsea elleni vereség jóvoltából 23 pont maradt hét fordulóval a bajnokság vége előtt. Ez a PL-éra 1992 óta íródó történetének legkorábbi bajnoki címe, korábban soha senki nem volt képes hét körrel a vége előtt bebiztosítani az elsőségét.

A Liverpool pedig 1990 után ünnepelhetett ismét bajnoki címet, bizonyára sem a szurkolókat, sem a játékosokat nem zavarta különösebben, hogy nem mérkőzés megnyerésével biztosították be az előnyt, hanem játékon kívül tették.

Másfelől viszont a kényszerszünet jóvoltából a Premier League történetének legkésőbbi dátumon létrejött bajnokavatásáról beszélünk, korábban soha nem kellett június 25-ig várnunk, hogy eldőljön a végső győztes kiléte.

Klopp lett az angol bajnokság történetének első német edzője, aki bajnoki címet szerzett. Egyúttal a tavalyi BL-győzelem után végre a hazai porondon is csúcsra juttatta a sikerre régóta éhező Poolt, amely az elmúlt években többször is a finisben bukta el a bajnoki címet. Idén gyakorlatilag a szezont végig vezetve, rendkívül magabiztosan húzta be az első helyet.

Az idény eddig eltelt szakaszában szerzett 70 találat közül Mohamed Szalah 17-et, Sadio Mané pedig 15-öt vállalt magára, a nagy hármas harmadik tagja Roberto Firmino nyolc egységgel követte őket a bajnoki találatok számában.

A Pool legközelebb július 2-én éppen a második helyezett Manchester City otthonában léphet pályára.