Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: újabb győzelmet aratott az Atlético Madrid – Videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság folytatása óta remek formában lévő és harmadik helyért küzdő Atlético Madrid fogadta az Alavest, akinek még néhány pontra szüksége van, hogy bebiztosítsa magát az élvonalban következő idényére is.

Az Atlético Madridhoz megszokott első 45 percet láthattunk, kiváló védekezés, ami korán elfojtja az ellenfél támadásait, és gyengébb támadójáték. Egyetlen feljegyezhető momentum volt, egy szabadrúgást követően Giménez fejelhetett üresen, de pár centivel a kapu fölé bólintott az uruguayi védő. Ennek következtében egy vérszegény 0-0-val mentek pihenőre az együttesek.

A második félidő már izgalmasabb volt és gólt is láthattunk. Az 59. percben Trippier tekert be egy szabadrúgást a kapu előterébe, amelyre Saúl érkezett a legjobban és fejelt a kapuba kiválóan (1-0). Öt minutummal később Oliver Burke egyenlíthetett volna egy szögletet követően, de a fejese a kapu fölé szállt. A 71. percben Ruben Duarte szabálytalankodott, így büntetőhöz jutnak a hazaiak, amelyet Diego Costa vállalt magára és a spanyol csatár higgadtan értékesíti is a lehetőséget (2-0). A találkozó hosszabbításában az Alaves is tizenegyeshez jut Koke kezezését követően, a büntetőponthoz Joselu állt oda és nem hibázta el ő sem (2-1). A Matracosok mindezek ellenére a negyedik mérkőzésüket húzták be egyhuzamban, ennek következtében egyre biztosabbnak tűnik a harmadik helyük, ugyanis a Sevilla ismét pontokat hullajtott.

Atlético Madrid – Alavés 2-1
(0-0)
Játékvezető:
M. Lopez, Helyszín: Wanda Metropolitano
Gólszerzők: Saúl (59′), Diego Costa (71′ – büntetőből) ill. Joselu (90+3′)

A 32. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Sevilla 1-1 Valladolid

Szombat:
Athletic Bilbao 3-1 Mallorca
Celta Vigo – Barcelona 2-2
Osasuna – Leganes 2-1
Vasárnap:
14:00 Levante – Real Betis (Tv: Spíler 2)
17:00 Villarreal – Valencia (Tv: Spíler 2)
19:30 Granada – Eibar (Tv: Spíler 2)
22:00 Espanyol – Real Madrid (Tv: Spíler 2)
Hétfő:
22:00 Getafe – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

fotó: eredmenyek.com