Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: emberelőnyben vágott négy a Juve – C. Ronaldo a hős!

Az olasz bajnokság 28 fordulójának nyitányán a bajnok és listavezető Juventus fogadta a kiesés ellen küzdő Lecce együttesét. Egy gólnélküli első félidő után a szünet után nem kegyelmeztek a hazaiak.

Meglépett az élen a Juventus. Maurizio Sarri csapata egy viszonylag átpihent első negyvenöt perc után gyakorlatilag bedarálta szerény képességű Leccét. A szünet előtt gyakorlatilag a vendég gárda pecsételte meg a saját sorsát: Fabio Lucioni utolsó emberként ként követett el szabálytalanságot Bentancurral szemben, így jogos kiállítása emberelőnyt jelentett a Juventus számára.

Az 53. percben aztán beindult a gólgyár. Cristiano Ronaldo előbb Dybalanak, majd Higuaínnak (sarokkal!) osztott ki gólpasszokat, sőt a kettő között még saját maga is betalált egy büntetőből. A hajrában még gólt fejelt Matthijs de Ligt is, beállítva a négygólos győzelmet.

A Juve egy meccsel többet játszva, de már hétpontos előnnyel vezet a Lazio előtt. A góllövőlistán Ronaldo már huszonhárom találatnál jár, így akár még be is érheti, a korábban már gólkirálynak titulált Ciro Immobilét (27 gólos).

Juventus – Lecce 4:0 (0:0)
G.: Dybala (53.), C. Ronaldo (62.-büntetőből), Higuaín (83.), de Ligt (85.), ill.

A bajnokság állása:

A meccs összefoglalója: