Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: a Stuttgart feljutott, a Hamburg az osztályozóról is lemaradt – KÖRKÉP

A német élvonal utolsó fordulója mellett vasárnap délután a német másodosztályban (2. Bundesliga) ugyancsak lebonyolították a 2019-2020-as szezon záró körét, melyben a második automatikus feljutó, valamint az osztályozós csapat kilétére is fény derült…

A bajnoki címét már korábban bebiztosító Arminia Bielefeld magabiztos győzelemmel koronázta meg az idényt, az őket üldöző három csapat mindegyike kikapott. Veresége ellenére a VfB Stuttgart megőrizte második helyét, így egy évvel a kiesést követően visszatért a Bundesligába. A listavezető ellen kapituláló Heidenheim ugyancsak megtartotta a harmadik helyét, mivel a nagy múltú Hamburger SV hazai környezetben kiütéssel kapott ki egy középcsapattól. Előbbi készülhet a Werder Bremen elleni osztályozóra, a HSV pedig a következő idényt is a második vonalban kezdheti.

A Bundesligából a Paderborn és a Fortuna Düsseldorf esett ki a következő idényre a másodosztályba, miközben a 2. Bundesligától a Dynamo Dresden és a Wehen csapata búcsúzott, a tavaly még első osztályú Nürnberg pedig osztályozón kéne, hogy megőrizze tagságát.

A 34. forduló végeredményei

Arminia Bielefeld-Heidenheim 3-0
Dynamo Dresden-Osnabrück 2-2
Greuther Fürth-Karlsruhe 1-2
Hamburger SV-Sandhausen 1-5
Hannover 96-VfL Bochum 2-0
Holstein Kiel-1. FC Nürnberg 1-1
Regensburg-Erzgebirge Aue 1-2
VfB Stuttgart-Darmstadt 1-3
Wehen-St. Pauli 5-3

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabella: eredmények.com)