Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Werder elkerülte a kiesést, a Leverkusen lemaradt a BL-ről – KÖRKÉP

Szombat délután rendezték a német bajnokság (Bundesliga) 2019-2020-as szezonjának utolsó, 34. fordulójának mérkőzéseit. Ugyan a bajnoki cím és a második helyezett sorsa már korábban eldőlt, de számtalan kérdésre csak ezúttal kaptunk választ…

A már biztos bajnokként pályára lépő Bayern München csapata a Wolfsburg idegenbeli magabiztos legyőzésével búcsúztatta az idényt, ellenben a második helyét a múlt hétvégén bebiztosító Borussia Dortmund arcpirító vereséget szenvedett hazai környezetben. Noha tét nélküli volt a találkozó Lucien Favre fiai számára, a Hoffenheim elleni 4-0-s (!) vereségre aligha lehet mentség. A kék-fehérek mind a négy gólját a horvát válogatott Andrej Kramaric szerezte, aki ezzel a mesternégyessel 12 találattal fejezte be a szezont, csapata pedig kvalifikálta magát az Európa-ligába.

A dobogó harmadik fokán befutó RB Leipzig csapatától Timo Werner két góllal búcsúzott, így a Gulácsit és Orbánt ezúttal pihentető gárda megőrizte egypontos előnyét az idényt zsinórban három sikerrel záró Borussia Mönchengladbach előtt. A Volland korai gólja ellenére diadalmaskodó Bayer Leverkusen számára a BL-indulásba került a múltfordulós fiaskó, Kai Havertz-et így csak klubváltása esetén láthatjuk az első számú nemzetközi kupasorozatban jövőre.

Lemaradt már a nemzetközi porondról, de 4-0-s kiütéssel zárta az idényt Sallai Roland csapata, a Freiburg, amely az utolsó 15 (!) fordulóban nyeretlenül maradó Schalkét mészárolta le az idényzáró alkalmával.

Ami a kiesés elleni harcot illeti, a Werder Bremen az utolsó körben jegyzett kiütéses sikerrel előzte meg a Fortuna Düsseldorfot a 16-17. helyen, így készülhet az osztályozóra a másodosztály harmadikja ellen, míg a Düsseldorf kiesett az élvonalból.

A 34. forduló végeredményei

Augsburg-RB Leipzig 1-2
Borussia Dortmund-Hoffenheim 0-4
Eintracht Frankfurt-Paderborn 3-2
Freiburg-Schalke 04 4-0
Bayer Leverkusen-Mainz 1-0
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 2-1
Union Berlin-Fortuna Düsseldorf 3-0
Werder Bremen-1. FC Köln 6-1
Wolfsburg-Bayern München 0-4

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabella: eredmények.com)